Pineda la Població amb més atur.

04-02-2022

Ja han finalitzat les festes… i el nadal. Ja hem recollit els llums del nostre municipi, i  aterrem a la realitat. Pineda tanca l’any 2021 sent el municipi amb més atur del Maresme, i una de les poblacions amb més atur de Catalunya, casi 2 de cada 10 treballadors de Pineda es troba sense feina. Estem parlant de 2.060 aturats i un 17,14%.

Em poso a la pell de les  2.060 persones que busquen feina a Pineda…, penso en les seves situacions personals i familiars, les dificultats que tenen per arribar a final de mes. I em solidaritzo amb totes elles.

Mentre a Espanya, Catalunya o altres poblacions les xifres d’ocupació milloren les dades  d’abans de la crisis,  a Pineda no és així. I ens preguntem per què?

Ens preguntem si aquest problema és prioritari pel govern de Pineda. Si l’Ajuntament està fent tot el possible per crear ocupació.

El que observem és que no està a l’agenda del govern, no es fa cap actuació seriosa per crear ocupació, i així portem molts anys.

 Una vegada mes no volem dir, que cada any Pineda és el poble amb més atur del Maresme. I per això ens hem de posar les piles.

Tenim un poble amb moltes oportunitats,  amb mar i muntanya, un comerç que es pot potenciar encara molt més. Un polígon industrial que no s’està aprofitant del tot. Cal apostar per millorar la formació i perquè els joves tinguin facilitats i oportunitats. Cal fer de Pineda un poble atractiu per generar inversions, riquesa i treball. Donar facilitats quan un  emprenedor vol obrir un negoci a Pineda.  Atraure a noves empreses,  modernitzar el polígon industrial, comptar amb el sector turístic i comercial.

Nosaltres sempre ho hem dit, Pineda té un potencial que cal saber aprofitar, cal comptar amb tots els actors implicats, teixit econòmic i comercial, ajuntament (Centre Innova) , agents socials  de formació i sindicats. Tots en comú amb el mateix objectiu: Crear ocupació.

 A partir d’un gran pacte. Una proposta que fa anys que anem proposant, cal fer un pacte local per l’ocupació. Tots junts, amb tots aquest recursos i amb aquest potencial, anar tots  amb el mateix objectiu: Crear treball i ocupació. És aquí, quan més hem de treure el nostre orgull, l’orgull de Pineda perquè tenim uns bons elements per crear ocupació, només fa falta saber aprofitar-los, saber liderar i dirigir, falta política ambiciosa i de FUTUR

#MésXtreball #MésXpineda