Pineda En Comú vol que l’Ajuntament  restauri l’ermita de Sant Rafael.

10-02-2022

Fa uns dies es va enfonsar la teulada de l’ermita de Sant Rafael. Segons un primer informe tècnic podria ser a causa del vandalisme.

L’ermita de Sant Rafael forma part de l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

D’estil romànic, es va construir l’any 1908 i és de titularitat municipal.

Durant molts anys, veïnat i entitats de Pineda es queixen de la deixadesa, degradació i abandó per part del govern municipal del patrimoni històric que tenim en el nostre municipi. Un patrimoni que per als Comuns té un valor enorme i cal protegir-lo, com també promocionar-lo.

L’ermita de Sant Rafael porta molts anys oblidada per part del govern municipal i ha rebut molts actes vandàlics, i al final aquesta deixadesa ha fet que els actes vandàlics es vagin normalitzant fins que s’ha ensorrat la teulada.

Per aquest motiu Pineda En Comú demana al govern municipal que  restauri l’ermita. I un cop rehabilitada, que faci el seguiment no només de l’ermita de Sant Rafael, sinó de tot el patrimoni que hi ha al municipi. Que es pugui cuidar i promocionar i que el patrimoni sigui orgull de Pineda.  Que sigui un espai familiar, cultural, de natura i educatiu.

Pineda té un bon patrimoni històric, com ara l’aqüeducte romà, Montpalau, el Pont del Diable, la Masia de Can Teixidor o les 4 ermites. Cal tenir-ne cura, gaudir-lo i impulsar la seva promoció.