Reclamem a la Generalitat més inversió a Pineda de Mar.

04-05-2022

EL DIPUTAT D’EN COMÚ PODEM  MARC PARÉS RECLAMA MÉS INVERSIÓ A  PINEDA DE MAR A PARTIR DE  LA NOVA LLEI DE BARRIS VERDS

El diputat d’En Comú Podem i promotor de la proposta de Llei de Barris i Viles Verds al Parlament de Catalunya, Marc Parés, ha presentat al barri de Poblenou de Pineda de Mar aquesta iniciativa parlamentària per millorar els barris socialment més desafavorits per una manca de dotació pressupostària des que la Generalitat va deixar de destinar, fa més de deu anys, els recursos de la primera llei de Barris de l’any 2004, aprovada pel govern de Pasqual Maragall.

El regidor d’En Comú Podem per Pineda, Marcos Ortega, ha destacat que “Pineda necessita aquests recursos donat que és el municipi amb més atur i la renda per càpita més baixa de la comarca i un dels més pobres de Catalunya. També concentra un fracàs escolar molt elevat, i aquestes desigualtats les trobem sobretot a barris com Poblenou, Les Creus i El Carme, pels quals els Comuns reclamem recursos per acabar amb les desigualtats”.

La proposta dels comuns planteja invertir 1.500 milions d’euros del Pressupost de la Generalitat de Catalunya (300 milions durant cinc anys) en els barris i viles més vulnerables del país posant l’accent en la dimensió verda i social, amb la finalitat que no quedin enrere del que és la transició ecològica i recuperin la vida comunitària. Marc Parés ha reclamat que “la ciutadania participi en definir quines són les prioritats dels seus barris per intervenir de forma integral, amb les polítiques socials que cada barri necessiti. En la primera Llei de Barris es va posar l’accent en l’espai públic, ara el posem sobretot en millorar les condicions de vida de la població més vulnerable”.

Marc Parés considera que aquest programa “permetria invertir en l’eficiència energètica dels habitatges, però sobretot en la millora de les condicions d’habitabilitat, de vida comunitària i cohesió de barri. Pels comuns el programa de la Llei és fonamental i clau per a Pineda, i concretament pels barris de Poblenou, Les Creus i el Carme, que són els que concentren les majors desigualtats  i amb  els indicadors socioeconòmics més baixos de la comarca, que fan palès la vulnerabilitat d’una gran majoria de la seva població.

Marcos Ortega ha explicat que “Ens trobem en un barri amb moltes edificacions dels anys seixanta, que podran ser rehabilitades; generar estalvi energètic i econòmic per als seus habitants, i amb aquest estalvi guanyar capacitat de despesa en el comerç de proximitat”.

En un context com l’actual, de crisi postpandèmica i d’emergència climàtica requereix intervenció integral i d’inversió focalitzada en els barris i viles que clarament complirien els requisits d’intervenció. Es preveu que la nova llei s’aprovi aquest estiu.